Praktijk voor kind en gezin

Praktijk voor kind en gezin

Laat je kind gedrag of emotie zien wat om meer aandacht vraagt? Is je kind bijvoorbeeld snel afgeleid, druk of onzeker? Ervaart je kind op jonge leeftijd al stress en angst? Kan je kind moeilijk ontspannen of in slaap komen? Spelen er bepaalde patronen binnen je gezin die aandacht nodig hebben? Mindtrainers voor kinderen verzorgen voor de kinderen van de basisschoolleeftijd kindertrainingen en oudergesprekken met de dierenvriendjes om jullie hierbij te helpen.

Kindtraining met de dierenvriendjes (4 tot 7 jaar) 

Tijdens de individuele kindtraining wordt in het gedrag van je kind de talenten van de dierenvriendjes zichtbaar en dat brengt direct positiviteit. De dierenvriendjes zijn behulpzaam want ze laten jou en je kind zien welke talenten helpen om een fijne balans en levenshouding te ontwikkelen.

Je kind ontdekt tijdens de training hoe gedrag, gedachten, gevoelens en emoties werken. Alles wat je kind in zichzelf ervaart mag er zijn en dat geeft (h)erkenning een dieper begrip. In elke training wordt een mindfulness thema besproken en oefenen we verschillende stille kikker pauzes om meer aandacht- en ontspanning te ontwikkelen. Als ouder ontvang je toegang tot ons online programma MIJN Mindtrainers met pedagogische handvatten, spelletjes en cartoons om thuis te gebruiken. Je ontvangt daarnaast het dierenvriendjes voorleesboek 'de klas van Kees de Kikker' met de talentenkaarten. 

Recensie ouder: "Een hele fijne training in een vertrouwd en veilige omgeving. Er wordt echt naar jouw kind geluisterd"


Kindtraining met de dierenvrienden (8 tot 10 jaar) en vrienden (9 tot 12 jaar)

Net zoals mensen groeien de dierenvriendjes op. De dierenvrienden en vrienden sluiten aan bij de belevingswereld van de oudere kinderen.

De individuele kindtraining heeft als doel om meer zelfbewustzijn en begrip te creëren wanneer je kind belemmeringen ervaart. Dit kan zijn in moeilijke omstandigheden, in de mentale ontwikkeling of functioneren. Je kind krijgt met hulp van de dierenvrienden inzicht in zijn/haar gedachten, gevoelens, emoties en gedrag. De oplossing kan liggen in anders leren denken, op een andere manier met gevoelens en emoties omgaan, of andere keuzes maken (gedragsverandering). Je kind leert zijn/haar talenten kennen en nieuwe talenten ontwikkelen voor een goede balans en levenshouding. In de kindtraining bieden we verschillende cognitieve gedragstherapeutische technieken en mindfulness oefeningen (aandacht- en ontspanningsoefeningen) aan. Je kind ontvangt een voorleesboek en een eigen werkboek. Na elke training kunnen jullie thuis met verschillende oefeningen aan de slag.

Oudergesprekken

Soms kan het gewenst zijn om de kindtraining met een aantal oudergesprekken te combineren. In de kennismaking wordt besproken wat bij jullie situatie past.


Tarief en duur

  • Kindtraining: 450 euro totaal, voor 5 trainingen van 1 uur (incl. online programma, voorleesboek en talentenkaarten) 
  • Ouder en kind traject: 690 euro, voor 3 oudergesprekken en 5 trainingen van 1 uur (incl. online programma, voorleesboek en talentenkaarten) 
  • Individueel oudergesprek: 80 euro per uur

Locatie

Bekijk hier onze locatie(s)

INTERESSE?

Stuur via onderstaand contactformulier een bericht en wij nemen contact met je op.

  • Dierenvriendjes voor kinderen

Neem contact op